Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 ¤ Adószámunk: 15761859-2-10

Egerszalóki Lakásotthon

Lakásotthonunk a megyeszékhelytől 7 km-re lévő, 1900 lelket számláló, dinamikusan fejlődő községben Egerszalókon található.

A 8 fős 0-24 éves korú gyermekek elhelyezésére alkalmas csoportunkkal 1998. februárban költöztünk ki a Gyermekvárosból

Lakásotthonunkban három gyermekszoba, nappali, nevelői, konyha, kamra és két fürdőszoba biztosítja a gyermekek teljes körű ellátását. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy otthonunk belső felszereltsége funkcionálisan és esztétikailag is kifogástalan.

A nemzetközileg ismert történelmi város, Eger közelsége kedvező lehetőségeket nyújt az iskoláztatáshoz és a szabadidős programok szervezéséhez. Gyermekeink Egerben tanulnak. Iskolába való bejáratásuk nem okoz különösebb problémát, hiszen kicsi a távolság.

Az általános iskolában lehetőség adódik zenei képzésre is, így gyermekeink furulya-oktatásban részesülnek. A tanulás utáni és hétvégi szabadidőben a gyerekek többnyire tévét néznek, rádiót hallgatnak, a számítógéppel ismerkednek, rajzolnak, díszítik otthonunkat, de hétvégeken gyakran szervezünk kirándulásokat az ország más tájaira, ellátogatunk az Egerben adódó szabadidős programokra. Szívesen veszünk részt a településen szervezett játszóházakon, ahonnan színes élményekkel térünk haza.

Évente szervezünk csereüdülést az ország különböző részein lévő gyermekotthonokkal: Pécs, Gyula, Kőszeg, Budapest, Velence), akik szívesen jönnek hozzánk pihenni. Még stuttgarti gyermekek is voltak nálunk, akik szintén nagyon jól érezték magukat otthonunkban.
Pályázatok
3394 Egerszalók, Kossuth u. 103.
Tel.: 06-36/474-410
E-mail: egerszalok@hmgykotthon.hu
Férőhelyek száma: 8 fő
Lakásotthon vezető: Kővári Ildikó
Magyar Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szövetség

Copyright © 2021 HMGYK - Minden jog fenntartva

Egerszalóki Lakásotthon épülete
Akadálymentesítési nyilatkozat