Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Kirándulás a L’Oréal jóvoltából
A társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás, hátrányos helyzetű csoportok segítése mindig kulcsfontosságú volt a L’Oréal életében. Minden év júniusában egy napon a dolgozóknak lehetősége van önkéntes alapon csatlakozni, energiájukat, elhivatottságukat adni különféle jótékonysági programokhoz Az önkéntesek egyik csoportja a Magyar Adományozói Fórum és a Gyermekmosolyért Alapítvány közreműködésével, a Pétervásárai Gyermekotthonban lakó gyermekekkel töltöttek egy élményekkel teli napot, Budapesten.

2012. június 27.-én reggel 8-kor a gyerekek és kísérőik elindultak az értük küldött busszal Budapestre, a Kampóna Bevásárlóközpontba. A Cég önkéntes segítő munkatársai örömmel várták őket, s a bemutatkozást követően egy gyermek és egy önkéntes alkotott egy párt. A párok ezután közösen megebédeltek a Tropikárium egyik dísztermében, melyről csodálatos panoráma nyílt az akváriumokban úszkáló cápákra, rájákra, s halakra. Mindenki kapott egyen sapkát, pólót, s kitűzőket. Ebéd után a gyerekeket és párjaikat 4 csapatba osztották. Minden csoport élén egy idegenvezető haladt, aki bemutatta az itt élő állatokat, s rendkívül sok érdekességgel, szórakoztatta a gyerekeket. A csapatok eközben versenyeztek egymással, kvízt és teszteket töltöttek ki a tropikáriumi séta alatt látott állatokról. Óriási élményt nyújtott a gyerekeknek, hogy cápákat, kígyókat, gyíkféléket, halakat, valamint számtalan más tengeri és trópusi élőlényt láthattak szinte testközelből. Némelyek, a rája - simogatóban mutatták meg bátorságukat. A vidám túra végeztével visszatértünk a díszteremben, ahol minden gyermek jutalmat kapott, amit a szervezők felé az itthon készített ajándékkal köszöntek meg.


A nap folytatásaként városnézésen vett részt a csoport. A program részeként felmentek a Budai Várba, s megtekinthették a csodálatos panorámát. A gyerekeknek nagyon tetszett a pesti oldal, a Parlament, a hidak és a Duna. Az idegenvezetők sok érdekes dolgot meséltek az útvonalon látott épületekről, helyekről. A gyerekek a halottak alapján segítőikkel itt is összemérhették tudásukat egy totó kitöltésével.


A városnézés utolsó megállójaként lehetőségünk nyílt együtt kipróbálni a margitszigeti Bringóhintót. A kerékpáros hintóval körbejártuk a szigetet, miközben a gyerekek vadul tekertek, versenyeztek, nagyokat nevettek. Nagyon élvezték a programot.


Délután 18 óra tájban elköszöntek az önkéntes segítőtársaiktól, s élményekkel gazdagon elindultunk hazafelé, Pétervásárára.


Bárdos Katalin

fejlesztő pedagógus

MAGYISZ