Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Egri Gyermekotthon - Nyári élmények 2012 II.
Kalandos Kékestető


Vendégeinkkel, a szalóki gyermekkel elutaztunk a Kékestetőre. Útunk eleje kicsit kalandosra sikeredett, mert a recski busz lekéste a csatlakozást, de a beszélgetéssel hamar elszállt a buszmegállóban a várakozási idő. Mátrafüreden szálltunk le legközelebb, ahol kis sétával egy sportpályán többféle sportban megmutathattuk ügyességünket. Miután jól kifárasztottuk magunkat, leültünk falatozni az otthonról hozott elemózsiából. Kis pihenő után indult velünk tovább a Kékestetőre a menetrend szerint közlekedő busz. Kékestetőn megtekintettük az ország legmagasabb pontját jelző követ. Egy fajátszótéren nagyot játszottunk, majd a nagy melegben mindenki egy-egy jégkrémmel hűsítette magát. Nagyon jól éreztük magunkat, és nagyon elfáradhatunk,mert hazafelé mindenki elaludt a buszon.


Poroszlói szabadstrand


Már többször voltunk Poroszlón, a szabadstrandon. Szeretünk idejárni, mert homokos a vízpart, van alacsonyabb, és mélyebb vízterület, így mindenki megtalálja az úszás-tudásának megfelelő mélységű vizet. Voltunk itt úgy, hogy Márk bácsi tanított bennünket evezni, amikor is a kellő evező-tudásunkkal felvértezve első önálló utunk a nádasba vezetett. Annál nagyobb tandíj nem kellett nekünk, amit azzal szereztünk, hogy kikecmeregjünk nagy nehezen a nádas közül. Volt ott akkor minden, vízbeborulás is, de nagy kacagás is, az ügyetlenkedésünkből fakadóan. Máskor Bogi néni vezetésével vízi-játékokat játszottunk. Ekkor leginkább a vízen dobolás fárasztott ki bennünket. Egyik alkalommal Partik Pókemberes labdájával olyan hatalmasat kosaraztunk a vízben, hogy mindeni hazáig aludt a buszon. Nagyon jól éreztük magunkat a langyos vízben, az árnyas helyekre leterített pokrócokon, ide mindig kaphatóak vagyunk kirándulni. Most egyedül Zolikánkat sajnáltuk, aki a partról figyelte vidám lubickolásunkat, mert a gipsz még a lábán volt.


Bogácsi strandolás


Az egész nyáron nagy meleg volt, így folyamatosan keresték nekünk a nevelőink, hová tudnánk elmenni hűsölni. Egyik ilyen hely a bogácsi strand volt, ami felújított állapotban várt bennünket. Itt is próbálgattunk úszni, akik még nem nagyon tudtak, a biztonságos mélységű vízben. Patrik a vízbeugrást „gyakorolta” megunhatatlanul, és ahogy egyre bátrabb lett, már cifrázta is a bemutatott gyakorlatokat. Mivel sok medence volt, különböző hőmérséklettel, ezért felváltva mártóztunk meg bennük. Egy-egy ilyen fürdőzős nap után mindig csöndes a társaságunk, elpilledve, jókedvűen érkezünk haza.

MAGYISZ