Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Fedezzük fel Európát!
Vetélkedő az Európai Unióról Pétervásárán


Európában 2012 a generációk közötti szolidaritás éve ennek szellemében a Pétervásárai Gyermekotthon alapítványa a Gyermekmosolyért Alapítvány, a Pétervásárai Ifjúsági Egyesülettel és a Heves Megyei Europe Direct Információs Pont munkatársaival közösen, vetélkedőt szervezett 2012. november 7-én délután a Szántó Vezekényi István Művelődés Házában. A vetélkedő témája Európa – Európai Unió volt.

A résztvevők: általános iskolából 4 csapat, a nyugdíjasok csapata, Aranykapu Humán Szolgáltató Központ felnőtt csapata, szakiskola csapata és a gyermekotthon csapata. Minden csapat 6 főből állt. Felkészülésüket előzőleg kiadott anyaggal biztosítottuk.

A vetélkedő napján félénken, szótlanul érkeztek egymás után a résztvevők, eleinte bizalmatlanul nézegették egymást és keresték a helyüket. De a légkör hamar oldódott és az első bemelegítő feladat után már, nagy izgalommal, egymással versenyezve igyekeztek a másik csapat előtt elkészülni, ezzel is mutatva tudásukat, felkészültségüket. A feladatok között volt ország felismerés, nevezetességek, keresztrejtvény, totó, híres emberek- városok és más kvíz kérdések. Minden résztvevő jól érezte magát, élményekkel, ajándékokkal gazdagon tért haza, és azzal az ígérettel, hogy jövőre újra ugyanitt


Keszte Tiborné

család/utógondozó