Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Csopak élménytábor
A Lőrinci Gyermekotthon lakói 2012. június 25-29 között Csopakon, élménytáborban töltötték a nyári szünidő kezdetét.


Borongós, esős hétfői napon buszra ültünk, és a budapesti átszállás után meg sem álltunk Csopakig. Tamás bácsi várt minket, aki megmutatta szálláshelyünket a Hotel Holiday-ban. Közben a Lőrinciből érkezők is csatlakoztak hozzánk. Lassan az eső is elállt, így útnak indultunk Magyarország legnagyobb tavának, a Balatonnak a partjára. Sétáltunk, madarakat, vitorlásokat néztünk.

Másnap az időjárás kicsit hűvös volt, de a bátrabbak bemerészkedtek a vízbe, a többiek a parton pihentek, tollasoztak, zenét hallgattak, és nagyokat kacagtak a vacogó fogú fürdőzőkön. A finom ebédet követően gyertyát öntöttünk negatív forma készítéssel.


Szerdán áthajóztunk Tihanyba, ahol megtekintettük az Apátságot, sétáltunk, madarakat etettünk a parton, ismerkedtünk más táborozókkal.


A napot megkoronázta a finom és kiadós hamburger – gyros ebéd. Csopakra visszaérve kihasználtuk a ragyogó napsütéses időt, és a hűs Balatonban fürdőztünk, vízben matracoztunk, belső gumin parádéztunk. Az aktív nap után bőrgyöngyöket készítettünk, majd rafialáncot fűztünk. Az éj leple alatt botkenyeret sütöttünk a szabadban, melyet jóízűen el is fogyasztottunk.


Csütörtökön perzselő napsütésben folytatódott a fürdőzés. Délután először íjászkodtunk, később a kalandparkban tettük próbára bátorságunkat, 7 m magasban drótkötélpályán keltünk át. A bátrabbak kétszer is végighaladtak, de voltak, akik a talajról bíztatták társaikat, közben Vilma jóvoltából, szebbnél szebb testfestések készültek. Remegő lábakkal, kezekkel, de mosolyogva fejeztük be a programot.


Késő délután a tollasé, focié és a dinnyeevésé volt a főszerep. A tábort célba dinnyemag-köpködéssel zártuk. Több korosztályban hirdettek nyertest, a legidősebbek között természetesen mi vittük el a pálmát.

A hét végére már mindenki elfáradt, hisz az éjjelig tartó beszélgetések, aktív elfoglaltságok kifogtak a csapaton.

A festői szépségű környezetben kellemesen kikapcsolódtunk, új ismereteket és barátokat szereztünk.

MAGYISZ