Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Karácsonyi ünnep az Egri gyermekotthonban
A Karácsony egyik legszebb, legmeghittebb ünnepünk, bár az otthonunkból sokan hazamegyünk az iskolai szünet idejére szüleinkhez, rokonainkhoz, mégis jó itt együtt ünnepelni.

Az idén úgy jött ki a lépés, hogy az ünnepség előtt Karácsonyi koncerten vehettünk részt a Központ és Zsuzsa néni fejlesztő pedagógusunk szervezésében. Nagyon szép volt az „élő” előadáson a különböző országok, földrészek, tájak karácsonyi dallamait hallgatni. Volt olyan, ami ismerős volt számunkra, volt olyan, ami érdekesnek hatott: afrikai dobbal kísért, afrikai karácsonyi dal. Az ünnepség után finom, különleges desszerteket kaptunk egy-egy dobozzal. Este még egy meglepetés várt ránk: központi pénzből választhattunk magunknak ajándékokat, ki ruhát, ki játékot kért, melyet csak karácsonykor vehettük el a Karácsonyfa alól.


Hetek óta csinosítgattuk a házunkat kívül-belül. Ági nénivel aznap frissen készítettünk el több finom ételt, de Anna néni még éjjel töltött káposztát, és egy nagyon szép szülinapi tortát készített Szandinak, akinek a születésnapját is mindig ekkor ünnepeljük meg. A Karácsonyi ünnepség előtti napon délután Márk bácsival feldíszítettük a fenyőfát is. Kati néni délelőtt kívánságunkra halat sütött jóízű szósszal, majd ropogós tetejű sajtos pogácsákat készített. Gabi néni szintén a kívánságunknak megfelelően az ízletes somlói galuskát állította össze tejszínhabbal.


A napot megkoronázta a finom és kiadós hamburger – gyros ebéd. Csopakra visszaérve kihasználtuk a ragyogó napsütéses időt, és a hűs Balatonban fürdőztünk, vízben matracoztunk, belső gumin parádéztunk. Az aktív nap után bőrgyöngyöket készítettünk, majd rafialáncot fűztünk. Az éj leple alatt botkenyeret sütöttünk a szabadban, melyet jóízűen el is fogyasztottunk.


Az ünnepség napján, miután az iskolából hazaérkeztünk, már sokféle finomság várt és gyanítottuk, hogy más meglepetés is készült. Mindenki elvonult a szobáját kitakarítani, majd a közös helyiségeket együtt tettük rendbe. A szokásos hosszú ünnepi asztalt a fiúk állították fel a nappaliban, a lányok szépen megterítettek az ünnepi étkészlettel, majd karácsonyi díszekkel szépítették a terítéket.


Az ünnepséget megfürödve, szépen felöltözve vártuk este. Az ízletes vacsora elfogyasztása után Szandit köszöntöttük fel, majd a szobánkban vártuk, hogy a „Jézuska” eljöjjön hozzánk is. Mindenkit nagyon meglepett a sok ajándék, és izgatottan bontogattuk ki a szép csomagokat. Amikor már mindenki megmutatta egymásnak, nevelőinek az ajándékát, leültünk elkölteni a finom sütiket. Nem tudtuk eldönteni, hogy a joghurtos torta, a sportszelet, vagy a somlói galuska a finomabb. Észre sem vettük, hogy késő este lett, de fél 10-kor már fájó szívvel öleltük át minden nevelőnket, búcsúzva tőlük, és kívánva nekik is nagyon boldog karácsonyt és új esztendőt.


Megvan az ajándékVacsora előttAjándékok és a terített asztalMAGYISZ