Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Farsang Pétervásárán

Több éves hagyományunkhoz híven újból megrendezésre került a HMGYK Pétervásárai Gyermekotthon lakásotthonainak farsangi bálja, 2013. február 15-én a helyi Művelődési Házban.

Az Istenmezejei, a Keglevich úti, a Kossuth úti és a Szent Márton úti lakásotthonok lakói és dolgozói közösen készültek az eseményre, aminek előkészületei már hetekkel korábban megkezdődtek.

Idén a szervezést az Istenmezejei lakásotthon vállalta magára, ők feleltek a dekorációért, ami nagyon szépre, ötletesre sikerült ( saját és mások véleménye alapján is) ill. az esemény lebonyolításáért is.

A pénteki nap már a farsang jegyében telt, minden lakásotthon lázban égett. A gyerekek, de a felnőttek is, izgatottan készültek a délutánra.

Sok vendéget köszönthettünk. Pétervásárán már nem csak az iskolai, óvodai farsang számít komoly eseménynek, hanem a gyermekotthonos is. Ezért sok vendéget is fogadhattunk, képviseltették magukat a környék iskolái, óvodái, a polgármesteri hivatal, gyámhivatal, gyermekjóléti szolgálat, ill. nem utolsó sorban intézményünk igazgatónője, Dr. Jungné Richter Judit és igazgatóhelyettese Boza Imre is.

A lakásotthonok között szinte már versenyszámba megy, hogy ki áll elő minél izgalmasabb, humorosabb műsorszámmal. Hagyomány, hogy minden évben zsűrizik a műsorszámokat és ez alapján helyezéseket kapnak a lakások. A zsűri tagjainak, a meghívott vendégeket kérjük fel, akik pontozással döntenek. Ez az egyik oka annak is, hogy a gyerekek miért készülnek olyan izgatottan minden évben.


Végül elérkezett a bűvös négy óra.

A jó hangulat megalapozásáért a helyi általános iskola tánccsoportjának műsora gondoskodott, melynek lakásotthonainkból több gyermek is a tagja. Egy nagyon vidám, pörgős táncbemutatót láthattunk.

A bemutató után pedig megkezdődtek a lakások műsorszámai.

Elsőként az istenmezejei lakásotthon gyermekei léptek fel egy esernyős tánccal. Nagyon bájos és kedves műsor volt. Igazán látványos produkciót láthattunk, a szivárványszínű esernyők, melyek sokszor nagyobbak voltak a tulajdonosuknál is, igazán jó kedvre derítettek mindenkit.

Következő műsorszámban a Keglevich úti lakás gyerekei egy autentikus cigány tánccal léptek fel, amiben a táncoló gyerekek igazán jó ritmusérzékről tettek tanúbizonyságot.

A Kossuth úti gyerekek egy rövid, átdolgozott prózai darabbal, Arany János: A bajusz című művével léptek föl. Minden elismerésünk nekik, hogy ezt a nem könnyű művet ilyen szépen és pontosan előadták. Igazi unikum volt ez az est folyamán.

A következő műsorszámmal, Gengszterkorzó címmel, a Szent Márton úti gyerek léptek föl, a Blues Brothers örökzöld dalaira mutattak be egy táncos darabot, amivel igazán jó hangulat kerekedett a közönség sorai között, főleg azután, hogy a műsorszám végén még a zsűri tagjait is táncra kérték a gyerekek. Talán ezzel akarták befolyásolni a döntést?

A hangulat fokozására a következő műsorszámban a Keglevich úti lakásotthon gyerekei Pinokkió, kissé átdolgozott és sok zenével fűszerezet meséjét adták elő. Itt ki kell emelni Lakatos Csabit, aki Geppeto mester szerepében igazán kimagaslót alakított. Gratulálunk neki. Végül az előadások méltó lezárásaként az istenmezejei lakásotthon gyerekei egy zumba produkcióval álltak a színpadra, amihez bárki csatlakozhatott, ha már nagyon elunta az ülést és szerette volna megmozgatnia fáradt izmait. A gyerekek többsége ezt ki is használta, ellentétben a felnőttekkel. Nem is értem miért.

A műsor befejezése után, összeült a zsűri és meghozta döntését: megosztott 3. helyen az Istenmezejei és Kossuth úti lakás, 2. helyen Szent Márton, és 1. helyen Keglevich út végzett, lakásotthon vezetőjük nagy örömére és büszkeségére.

Ezután már minden a felhőtlen szórakozásról szólt: volt disco, büfé, szendvics, süti, üdítő – amit a lakásotthonoknak utólag is nagyon köszönünk.

Az est részeként volt még tombolahúzás, ahol volt aki zsákszámra nyert, volt aki semmit, volt aki sírt, volt aki nevetett, de rengeteg ajándék talált gazdára.

Aztán még folytatódott a buli!!!

Véget ért a farsang, mindenki jól érezte magát, a lakásotthonok újból nagyon kitettek magukért, hozták a szokott magas színvonalat, ami nem csak saját, hanem a vendégek egybe hangzó véleménye is.

Köszönjük a gyerekeknek, az őket felkészítő felnőtteknek ill. mindenkinek aki elősegítette a nap lebonyolítását.

< br/>


Pétervására, 2013.03.11.


Tajti Mária

lakásotthon vezető

MAGYISZ