Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

„Gyere-k-épbe – Gyermekjogi Roadshow 2015 „


2015.05.09.


Az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését. Ennek keretében mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyermekjogi képviselők tevékenységi körébe tartozó gyermekeket a lehető legtöbb módon elérje, hatékony eszközökkel támogassa.

Az elmúlt években megvalósított „Gyermekjogokról színesen” című gyermekjogi rajzpályázat sikerén felbuzdulva, az idei évben egy új kezdeményezést indítottak el. 2015. március és május hónap között országos tájékoztató programsorozatot szerveztek a gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekek és nevelőik számára.

A program keretében 8 regionális helyszínen egész napos színes gyermekjogi ismeretterjesztő (gyermekjogi mesekönyv ismertető, activity, Per színház, kézműves foglalkozások) és szakmai programokkal (előadások a gyermeki jogokról és az oktatási jogokról) várták az érintett gyermekeket, kísérőiket, a nevelőszülőket és a gyermekotthonok dolgozóit. A rendezvényen a gyermekjogi képviselői munka megismerése mellett lehetőséget biztosítottak a helyi szinten működő gyermekvédelmi szolgáltatók, szereplők bemutatkozására is.

Ezek mellett a rendezvénysorozat kísérőprogramjaként minden helyszínen 8-8 csapattal labdarúgó-, és kosárlabda bajnokságot szerveztek a gyermekotthonokban élő 10-18 éves lányoknak és fiúknak.

A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat képviseletében a „Hevesi tigrisek” elnevezésű focicsapat vett részt 2015. május 9.-én, Miskolcon a futballselejtező tornán. A csapatot a Verpeléti, a Hevesaranyosi, az Egercsehi és a Pétervásárai lakásotthonok lakói alkották. A fiúk hősiesen küzdöttek, a résztvevő 8 csapatból a végsőkig harcolva végül a 3. helyezést érték el. Szép volt fiúk!


Bárdos Katalin

fejlesztőpedagógus

MAGYISZ