Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Karácsonyi vásár Pétervására főterén


2015.12.05.


A Pétervásárai Ifjúsági Egyesület és a Szántó Vezekényi István Művelődés Háza és Könyvtár szervezésében 2015. december 5-én Karácsonyi vásárt tartottak Pétervására Főterén.


A vásárban a helyi, környékbeli kézműves és a saját készítésű termékeké volt a főszerep. A széles kínálatban kaphatóak voltak découpage t echnikával előállított, illetve festett, faragott ajándéktárgyak, fűszertartók, szőttesek, rongyszőnyegek, kézzel varrott, valamint horgolt karácsonyi-, és ablak díszek, díszek, kézműves szappanok.


A Pétervásárai Gyermekotthon is részt vett ezen az eseményen. A lakásotthonban élő gyermekek munkáiból állítottuk ki termékeinket, melyek között különböző technikákkal, főként természetes, illetve újrahasznosítható alapanyagokból készített mécses tartók, gipsz - hűtő mágnesek, fonallal, szalagokkal ékesített díszüvegek, varrott baglyok, illatos textil almácskák, ceruzatartók, karácsonyfadíszek, karkötők, képek, angyalkák…stb. készültek. A gyerekek nemcsak az ajándéktárgyak elkészítésében, hanem az árusításában is nagy lelkesedéssel vettek részt.


A város gyönyörűen kivilágított főterén gyermekműsorokkal, valamint Papp Rita és Bodnár Attila ünnepi koncertével kedveskedtek a szervezők a látogatóknak, vásárlóknak, miközben a Mikulások szaloncukrot osztogatott a gyerekeknek.


Köszönjük a lehetőséget, hogy megmutathattuk gyermekeink saját készítésű munkáit!


Bárdos Katalin

Fejlesztő pedagógus

MAGYISZ