Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Gyermekvédelmi Napok


2015.11.17.


A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 2015. november 17-19-ig Gyermekvédelmi Napok keretén belül három napos konferenciát szervezett.


Konferencia első napja a szakmai munkáról szólt, bővebb információt kaphattunk egy-egy terület tevékenységi köréről.


Második nap a Pétervására Gyermekotthon által szervezett „Szeretlek Magyarország” címet viselő játékos vetélkedőn gyermekeink mérhették össze tudásukat. Szükség volt a tanult ismeretek felidézésére, mert több olyan kérdéscsoport és totó is szerepelt a feladatok közt, amit már általános iskolában tanultak.


Lakásotthonokból és nevelőszülőtől érkezett gyerekek 4 fős csapatokat alkottak. A csapatokhoz egy nevelő is csatlakozott, aki mint segítőként, megfigyelőként támogatta a tagokat.


Nagyon sokrétű feladatok közül gondolkodtató volt Hungarikumok kérdés köre, Magyarország nevezetes tájainak, épületeinek a felismerése.


Élvezetes volt a magyar mesék felismerése képekről, a zeneszámok előadóinak és címének megnevezése, feltalálók és találmányainak párosítása.


A zsűri a vetélkedő ideje alatt folyamatosan értékelte a teljesítményeket, végén pedig eredményt hirdettek. Minden csapat kapott oklevelet, és egy ajándékcsomagot, ami sok finomságot tartalmazott.


A vetélkedő után a gyermekek által készített színvonalas kézműves munkákból álló kiállítást csodálhatták meg.

Kis Borbála

lakásotthon vezető

MAGYISZ