Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Gyöngyösi HatásPont Tanoda


2015.12.12.


Beszámoló a gyöngyösi HatásPont Tanoda Művészetterápiás foglalkozásairóla Fészek 2. csoportban 2015. őszén



A gyöngyösi HatásPont Tanoda idén ősszel keresett meg az intézményünket, hogy szeretnének a gyerekekkel foglalkozni, több alkalommal. A választás a Fészek Gyermekotthonra esett. Ennek a felajánlásnak igen örültünk, fel is vettük velük a kapcsolatot és megbeszéltük, egyeztettük velük az elgondolásainkat. Több vasárnap délután, az Ő vezetésükkel foglalkoztak a gyerekeinkkel, kötetlen formában művészetterápiás foglalkozásokban terveztek. Természetesen a nyugodt lékkört és a helyiséget biztosítottuk.

Vasárnaponként, ebéd után jött a két művészeti vezető: Nagy Melinda és Szentpétery Elemér, akik vezették délutáni foglalkozásokat. A fő motívum, a központi téma : a mese volt

Ezen belül pedig mindig mást csináltak a gyerekekkel. Hol rajzoltak, hol meg beszélgettek, belebújtak kitalált mesehősök bőrébe, hol pedig a szabadban folytatták a mese gondolatának fűzését, mozgásos játékokkal. Gyerekeink először csodálkozva, kíváncsian, majd egyre nagyobb örömmel várták őket. Utána nem győzték mesélni, hogy milyen élményben volt részük. Megszerették Melinda nénit és Elemér bácsit. Sajnálták, amikor november végén befejeződtek a foglalkoztató délutánok.

Reméljük, a közeljövőben lesz még alkalmunk együtt dolgozni a Tanodával, mert mind a gyerekek, mind pedig a nevelők számára tanulságosak voltak ezek a foglalkozások. A felnőttek az ismereteket, a napi munkájukba be tudják építeni, és ezáltal még jobban megismerhetik gyerekeket.




Tóth Teodóra Fészek 2. csoport

MAGYISZ