Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Kőre álmodott virágok2016.06.28.
A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat idén nyáron megszervezett kézműves táborának az Egercsehi Lakásotthon adott otthont, vendégül látva a hevesaranyosi és verpeléti otthonok lakóit is.


A tágas, napfényes terasz változott át 2016. június 20-24. között kézműves műhellyé, hasznos szabadidős elfoglaltsággal megtöltve a vakáció első hetét a gyerekek számára, akik kipróbálhatták a szalvéta technikát, mellyel köveket,üvegeket díszíthettek. Ez a dekorációs technikalehetőséget adott az egyéniség kibontakozására. A gyermekek számtalan motívum, mintás szalvéta közül válogatva alkothatták meg a nekik leginkább tetsző díszkövet. Mindenki rátalált az ízlésének megfelelő kőre, mintára.A kavicsképek megvalósítása igazi csapatmunka volt. A lányok komponálták a képet, hosszan keresgélve a legjobb alakú kavicsot. A fiúk ragasztópisztollyal rögzítették a kavicsokat, kertben gyűjtött ágakat. A lányok nagy kedvence a gyöngyből készített ékszerek - láncok, karkötők - megalkotása volt.


A szépen gondozott kertben szabad tűzön főtt bográcsgulyással és változatos, finom ételekkel kedveskedett a teljes csapatnak a lakásotthon vezetője.A friss zöldségeket a ház konyhakertjéből szedték, készítették elő a gyerekek.


Az élményekben gazdag nyári tábormegvalósulását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltsége segítette.

MAGYISZ