Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

"Péterkei Produktív Palánták"A Pétervására Város Önkormányzata által megvalósításra kerülő „Péterkei Produktív Palánták” kreatív kompetenciafejlesztést elősegítő új tanulási formák a hagyományőrzéshez kapcsolódva iskolai tanulók részére Pétervásárán és környékén a Szántó Vezekényi István Művelődési Háza és Könyvtárban, című projektben a Pétervásárai Gyermekotthonos gyermekek is részt vettek. A különböző foglalkozások keretein belül a résztvevőknek lehetőségük volt ismerkedni a tájegységre jellemző palóc hagyományokkal, népi mesterségekkel.


2012. szeptemberétől indult az Ifjonc Filmrendezők Köre, az Aranytoll Újságírók Köre, Riportmanók, Klösz György Fotókör, Népi Szövő Alkotó Műhely és Ügyes Kezek Kézműves Alkotókör. Ezek közül lakásotthonainkból Lakatos Alexandra, Lakatos Anna, Lakatos Szilvia, Turó Péter, Turó Róbert vettek részt a népi szövő alkotó műhely foglakozásain heti rendszerességgel. A gyerekek nagyon élvezték a különböző szőnyegek, táskák készítését. Hangácsi Renátó a fotószakkör résztvevője volt, ahol lehetősége nyílt arra, hogy a fényképészettel és különböző fényképezési technikákkal ismerkedjen meg.


2013.május 10.-én nyílt nap keretén belül a projekt megvalósulási helyszínein lehetőségünk nyílt rá, hogy a foglalkozások keretében megtekinthetsük, és megismerjük a foglalkozás-sorozatok résztvevőinek munkáját, tevékenységeit. Kipróbálhattuk a tanult tevékenységeket, és bekapcsolódhattunk a foglalkozások munkájába, ahol a csoportok tagjai bemutatták eddig tanult ismereteiket.


2013.június 6.-án kiállítás keretein belül lehetett az alkotásokat megtekinteni. A különböző foglalkozásokon a legjobb teljesítményt nyújtott gyerekeket jutalmazták. Lakatos Anna 2. Legjobb Szövő, Lakatos Szilvia 3. Legjobb Szövő elismerő oklevélben és jutalomban részesült. Reméljük gyermekeink ebben a tanévben is kedvet kapnak, egy újabb mesterség megismeréséhez.Balról jobbra: Turó Róbert, Turó Péter, Lakatos Szilvia, Lakatos Anna, Lakatos Alexandra


MAGYISZ