Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

„A Szeméthegyen túl”


Eger, 2014. 04.11.


Intézményünk részt vett a Rubeus Egyesület fenntarthatósági tematikájú interaktív rendezvénysorozatán, amely öt megye gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiataljainak környezettudatos magatartásra nevelését célozta. Az egri rendezvényre 2014. március 25-én került sor a Bartakovics Béla Művelődési Ház színháztermében.


A rendezvényen a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ gyermekotthonaiban és nevelőszülői hálózatában nevelkedő 132 gyermek előadást hallhatott arról, hogy milyen veszélyek fenyegetik Földünket, és hogy milyen sokat tehetnek ők is környezetünk védelmében. Az előadásban szó volt az ember ökológiai lábnyomáról, az energiatakarékosságról, a szelektív hulladékgyűjtésről, az üvegházhatásról, és a fenntartható élelmiszertermelésről. A gyermekek témával kapcsolatos tájékozottságát az előadás előtt egy tudásszint mérő elő-kérdőívvel, ill. a rendezvény végén egy utó-kérdőívvel mérték fel a szervezők.


Az előadás után a 10-12 fős csapatok két játékban hasznosíthatták tudásukat. A „Belevaló vagy?” játékban a szelektíven gyűjthető hulladékok kerültek a megfelelő gyűjtőedénybe, „ A Szeméthegyen túl” játékban a csapatok óriásplakátokat készítettek, és megalkották a csapatuk választott nevéhez illő csatakiáltást, verset, vagy reklámszöveget. A rendezvény keretében a résztvevő gyermekek újrahasznosított anyagokból készült tollakat és egészséges magyar almát kaptak ajándékba.

A rendezvénysorozathoz kapcsolódva a gyermekek egyéni és csoportos alkotói versenyen is pályázhatnak alkotásaikkal, ahol újrahasznosított anyagokból készült kerékpárt, hátizsákot, vagy utazótáskát és facsemetéket vagy vetőmagokat nyerhetnek.


Vajk Zsuzsanna

fejlesztőpedagógus


MAGYISZ