Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Karácsony a Pétervásárai Gyermekotthonban 

2017. december 18-án a Szent Márton úti és a Kossuth úti, 19-én pedig a Keglevich úti és az Istenmezejei lakásotthonokban került megrendezésre a már hagyományossá vált karácsonyi ünnepségünk. A lakásokban mindig ez az év legvártabb eseménye.

Az ünnepet megelőző napokban minden gyerek kívánságlevelet írt a „Jézuskának”, aki gondoskodott a megfelelő ajándékok beszerzéséről. Az ünnepnaphoz közeledve a csoportok közösen feldíszítették a karácsonyfáikat.

Hagyományosan minden csoport egy kis karácsonyi műsorral készült, Örömünkre szolgált, a kollégákon kívül megtisztelt bennünket, Eged István Pétervására és Nagy Szú Péter Istenmezeje polgármestere és együtt ünnepeltek velünk. Különösen megtisztelő volt, hogy idén fő adományozóinkat, a Tatár Pékség képviseletében Tatár Antalt ügyvezető urat és Fehér Zsuzsanna kollégáját is vendégül láthattuk.

A gyerekek énekeltek, szavaltak a vendégek nagy örömére. A műsort követően megajándékozták a vendégeket és az ott dolgozó nevelőket saját maguk által készített meglepetéssel, majd ezután következett a várva várt esemény: az ajándékosztás. Az egyéni, névre szóló ajándékok mellett, közös csoportajándékokat, (pl.: társasjátékok, kültéri játékok, számítógépes kiegészítők) és ruhaneműket kaptak a gyerekek a gyermekotthontól és az adományozóktól. Pétervására Város Önkormányzata minden lakásba eljuttatta játékokból álló ajándékcsomagját, Istenmezeje Önkormányzata pedig nagylelkű pénzfelajánlásával örvendeztette meg az Istenmezejei lakásotthont. Idén a Tatár pékség dolgozói különleges, egyéni kívánságokat teljesítettek a gyerekek nagy örömére!

Az ünnep fényét emelve a Gyermekmosolyért Alapítványon keresztül több támogató is eljuttatta felajánlását neveltjeink részére. Támogatóink: Horváth László országgyűlési képviselő, az ÉMÁSZ Nyrt, az Alföld Porcelán Edénygyár Zrt, a Gramex 2000 Kereskedelmi Kft, Ignácz Szabolcs Úr, Tófalu polgármestere, a Detki Keksz Kft. a Pannoncolor Kft., a Karma Interactive Kft, a Hügli Food Élelmiszeripari Kft, a Napfény paplan 2000 Kft, Hiszek Benned alapítvány, a HMGYK és TEGYESZ,

Az ajándékozás után következett az ünnepi vacsora, ahol a gyerekek alig várták, hogy a finomabbnál finomabb ételeket, süteményeket megkóstolhassák. Az est további részében kellemes társalgás zajlott.

A gyerekek nevében is mondhatom, ilyen gazdag Karácsonyunk még nem volt. Mindenki nagyon jól érezte magát, ezen a kis családias összejövetelen. Az ünnepség meghitt, ugyanakkor vidám és izgalmas hangulatban telt el minden lakásotthonban.

Köszönjük a támogatóknak, hogy ajándékaikkal mosolyt varázsoltak a gyermekeink szívébe.

 

Bárdos Katalin

Fejlesztő pedagógus

 

 

 

 

 

 

 

 

 


MAGYISZ