Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Eszközátadás 

2018. április 23-án Tenken, ünnepélyes keretek között kezdődött el a háztartási kis- és nagygépek átadása.

Az EFOP. 2.2.14-17-20017-00016 - a nevelőszülői hálózatok infrastrukturális és szakmai fejlesztését célzó program keretében intézményünk, a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat sikeresen pályázott, „A család, ahol élünk” című projekt keretében 49.056.951 Ft támogatási összegben részesült a nevelőszülői hálózat.

Ennek köszönhetően 84 nevelőszülői háztartásba tudunk minőségi feltételeket biztosítani. A családokba háztartási kis- és nagygépek (szárítógép, mosógép, mosogatógép géptűzhely, hűtőszekrény, fagyasztó, mikrohullámú sütő, porszívó, takarítógép, konyhai robotgép, levegőtisztító) kerülnek tartós használatra, melyet a nevelőcsaládok igényüknek, szükségletüknek megfelelően választhattak meg, előzetes felmérést követően. Az energiatakarékos, minőségi eszközök nagymértékben megkönnyítik majd a munkájukat, így remélhetőleg növekszik a gyermekekre fordítható idő.

Dr. Jungné Richter Judit igazgató Asszony Tenken a Faluházban ünnepélyes keretek között köszöntötte a megjelenteket, az SzGyF Heves Megyei Kirendeltségének munkatársait, az intézmény dolgozóit és a nevelőszülőket. László Dorina versét követően Ötvösné Göcző Mónika nevelőszülő vette át jelképesen a háztartási gépeket, és mondott köszönetet a megjelent családok nevében.

A háztartási gépeken kívül mozgás- és egyensúlyérzéket fejlesztő kül- és beltéri játékokkal, csecsemőápolási eszközökkel is gazdagodhatnak majd a családok.

A pályázat keretében valósul meg a hálózat székhelyén egy korszerű oktatóterem kialakítása, valamint a hálózat operatív működéséhez szükséges számítástechnikai és irodai eszközök fejlesztése, valamint 41 segítő szakember tudásbővítése és kompetencia fejlesztése.

 


MAGYISZ