Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

VII. Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál


 

Idén is megrendezésre került a VII. Országos  Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztivál.

Nyolc fő nevelésben lévő gyermekünk és két felnőtt kísérő részesülhetett a szerencsében, hogy részt vegyen a programoktól – már megszokott módon- roskadozó rendezvényen.

Azok a szerencsés gyermekek, akik már voltak korábbi fesztiválon, az út során, az elmúlt rendezvények emlékeivel hangolták rá a többi gyermeket a rájuk váró élménysorozatra.

Eltervezték, hogy a műsortárban említett sportolóktól és művészektől autógrammot, szelfit fognak kérni.

Kádas István igazgató úr kedves megnyitója után, azonnal a Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Központ bemutatójára siettünk közösen.

 

 

A gyermekek hangos tapssal honorálták a bűnöző elfogására és tiltott szerek keresésére idomított okos kutyák bemutatóját. A gázpisztoly hangjától, egyszerre rezzentünk össze és viharosan tapsoltunk, ha elfogták a támadni készülő bűnözőt.

Miközben feszülten koncentráltunk a kutyusokra, nem hittünk a szemünknek: Erdei Zsolt boksz világbajnok a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke sétálgatott a rendőrök felé gyermekével a karján. Természetesen, megszereztük az első szelfit, autogramot.

A programok a felállított cirkuszi sátorban folyamatosan zajlottak:

 

 

-Suhajda Attila country gitáros előadása

- Jenei Szilveszter és barátai zenés műsora

- Vavra Bence kiskoncert

- Ayala szórakoztató műsora

- Disney slágerek (Oláh Sándor és művésztársai) zenés előadása

- Csukás –Darvas: Ágacska (zenés mesejáték a Szép Ernő Színház előadásában)

- Vastag Ricsi és Jennyfer zenés előadása

- L.L. Junior

- Dorina – Buli

- Disco DJ Lupyval

 

Gyermekeink annyi programon vettek részt, amennyiben csak módjukban állt.

 

 

Lőttek íjjal, puskával, kaptak nyúlfarknyi ízelítőt katonai kiképzésből, rajzoltak, ugróiskoláztak, csacsi taxin utaztak,

 

Csoportosan eveztek sárkány hajóban, X BOX-oztak, részt vettek peca versenyen, ahol Radics Dávid harmadik helyezésével büszkén hozta haza a harmadik helyért járó serleget. Íme a Nagy HOHO a BAJNOK:

 

 

Este jött a meglepetés, LL Junior, lépett fel a cirkuszi sátorban elmondhatatlan népszerűségtől övezve. Este pedig a várva-várt DISCO!!!

Minden helyszínen fabatkával jutalmazták a gyermekeket, melyekért édességeket, plüss állatokat, bizsukat, társas játékokat és rengeteg egyéb érdekes dolgot tudtak vásárolni.

A gyermekek nagyon jól érezték magukat, kérték, hogy ha legközelebb is lesz ez a rendezvény, had jöhessenek el újra.

A rendezvény idei sikeressége most sem kétséges, hiszen a gyermekek ragyogó arca, szeme híven tükrözte milyen sok élményre tettek szert a rendezvény alatt.

A tábort az Igazgató Úr megható, érzelmes, édes-bús szavakkal zárta. Szavai erősen hatottak a résztvevőkre, mert, mint kiderült, lehet, hogy most táborozhattak gyermekeink itt utoljára. A tábor bizonytalan helyzetbe került.

Mi résztvevők, nem adjuk fel a reményt, hogy egy ilyen tartalmas rendezvényt, odaadó felnőtt segítőkkel, több hónapot igénylő szervezéssel, önzetlen támogatókkal létrehozott élménycentrumban újra meglátogathatunk!

Köszönet az odaadó munkájáért az önzetlen civil szervezeteknek, az ott dolgozó felnőtteknek, a szponzoroknak, a támogatóknak, a fellépő művészeknek és nagyköveteknek!

 

Kelt: Eger, 2018.06. 20.

 

Bukta Marianna

nevelőszülői tanácsadó


MAGYISZ