Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Hitélet a Mónosbéli GyermekotthonbanHitélet a Mónosbéli Gyermekotthonban

 

A HMGYK és TEGYESZ Mónosbéli Gyermekotthonában hagyományokat ápolunk a lelki gondozás, a hitélet terén. 11 fő általános iskolás, alsó tagozatos gyermekünk ebben a tanévben is a Balatoni Katolikus Iskola Mikófalvi Általános Iskola Tagiskolájában tanult. Az iskolai hitoktatáson túl közösen vettek részt tanév elején és tanév végén szentmisén. A lelki napokon együtt készültek a nagyobb egyházi ünnepekre. Az iskolában dolgozó pedagógusokkal, hitoktatóval, a lelkiatyákkal jó kapcsolatot ápolunk

Gyermekeink az iskolai hit-és erkölcstan órán túl a településen is részt vettek hitéletet érintő eseményeken. Évek óta műsorral készültek és közösen ünnepeltek a település lakóival az adventi gyertyagyújtáson, az augusztus 20-i kenyérszentelésen. A gyermekotthon udvarán az adventi időszakban az elmúlt évben is elkészült a „betlehemi” jászol, valamit a csoportokban az adventi koszorú. Karácsonyra pásztorjátékkal készültek a gyermekek.

A nagyobb gyermekek közül 3 fő egy kolléganő kíséretében vett részt Egerben a Fájdalmas Anya plébánia szervezésében a nagypénteki keresztúton.

Minden évben túrát szervezünk a közelben lévő Bélapátfalvi Ciszterci Apátsághoz, de nyaralások alkalmával is meglátogatnak gyermekeink kegyhelyeket, templomokat. Idén a Budapesten nyaraló csoportunk a Mátyás Templomban járt.

Az elkövetkezendő időszakban Simon Dávid papnövendék, a Hittudományi Főiskola hallgatójával tervezünk beszélgetést az érdeklődő gyermekek számára., valamint a gyermekotthonban működő szakkörök mellett a hitélethez kapcsolódó foglalkozások beindítását tervezzük, melyhez egy helyiséget is szeretnénk berendezni.

 

A Bélapátfalvi Ciszterci Apátságnál

 

Kirándulás a Mátyás- templomban


 

 

 


MAGYISZ