Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Befogadlak


 


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kezdeményezése nyomán 2019. április 9-én tartottuk meg Egerben a „BEFOGADLAK” elnevezésű, nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos program Heves megyei rendezvényét.

 

A délután a gyermekek által előadott műsorszámokkal indult: Balogh Nóra prózát mondott, Kállai Oszkár Renátó énekelt, az Istenmezejei Lakásotthonból érkezett gyermekcsoport pedig moldován tánccal szórakoztatta a közönséget.


Az eseményt – egyebek mellett – megtisztelte Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára, Harrach Péter Pál magyar teológus, kánonjogász, politikus, egykori miniszter, az Országgyűlés korábbi alelnöke, valamint Habis László Eger város polgármestere is, akik köszöntő beszédjükben a család, társadalomban elfoglalt szerepét, a személyes kapcsolatokat és a gyermek iránti szeretet jelentőségét hangsúlyozták. Ezt követően a „Lehetetlen nincs” elnevezésű országos rajz- és kisfilmpályázat Heves megyei díjazottjai részére nyújtották át a megérdemelt ajándékokat.

 

Az 1. korcsoport helyezettjei:

1. helyezett: Suha Etelka, a pályamű címe: „Kételyek a szívemben”

2. helyezett: Balogh Nóra, a pályamű címe: „Szeretetjárat”

3. helyezett: Tóth Anna, a pályamű címe: „Az álmok szigete”

 

A 2. korcsoport helyezettjei:

1. helyezett: Kállai Oszkár Renátó, a pályamű címe: „Álmaim otthona”

2. helyezett: Turó Péter, a pályamű címe: „Az út vége”

3. helyezett: Pocsai Hektor, a pályamű címe: „Autószerelő leszek”

 

Később megtekinthettük a Pinceszínház gyermekelőadását, a Pinokkió című mesejátékot, melyet a gyermekek és a felnőttek is nagy átéléssel néztek.

Az előadást követően levetítésre került a „Nyitott szívvel” című - a hálózatunk keretein belül tevékenykedő - nevelőszülővel készült riportfilm.

 

A felnőttek számára pódiumbeszélgetést szerveztünk a Pünkösdi, a Református, valamint a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Nevelőszülői Hálózatának a képviselői aktív részvételével. A diskurzus keretében nevelőszülő, hálózatvezetők, örökbefogadó szülő oszthatták meg a tapasztalataikat, gondolataikat e hivatás szépségeiről és nehézségeiről.

Mindeközben a gyermekek kreatív játszóházban bontakoztathatták ki tehetségüket, a kisebbek a mesekuckóban mesét hallgathattak, mókás játékfoglalkozáson vehettek részt, a kamaszok részére pedig beszélgető kört szerveztünk.

 

A vidám hangulatú nap méltó befejezése volt Oláh Gergő énekes - emberi összetartozást hangsúlyozó -, színvonalas produkciója. Bár rendezvényünk a „Nyitott szívvel” címet kapta, az énekest a gyermekek örökre a szívükbe zárták.


MAGYISZ