Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Zöld Program 

Madarak és Fák Napja

Zöld program a Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Oktató és Látogatóközpontban

 

A Madarak és Fák Napjának célja, hogy különböző megemlékezésekkel, rendezvényekkel a társadalom, különösen az ifjúság  természetvédelem  iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Az Egri Gyermekotthon lakói 2019. 05. 10-én a Bükki Nemzeti Park Nyugati Kapu Oktató és Látogatóközpontjában vehettek rész egy természetismereti szakvezetéssel, játékokkal, színes programokkal szervezett zöld programon.

 

A teljes délelőttöt kitöltő programon természetvédelmi őr impulzív előadásában hallhattunk a madarak Magyarországon élő fajtáiról, számáról. Megtudtuk, hogy a költöző madarak nem a hideg elől repülnek el melegebb égtájakra, hanem mindez a táplálékszerzés miatt történik. Megismerkedhettünk a 2018-ban az év madarának választott vándorsólyom életmódjával. A madarak „személyi igazolványának” feltárásához kapcsolódóan láthattunk, végezhettünk madárgyűrűzést. Rövid erdei túra kapcsán madárháló fogságában lévő madárkák kiszabadítását, meggyűrűzését figyelhettük meg. A széncinege és a feketerigó mellett egy meggyvágó is a hálóba akadt. A tanösvényen visszafelé a különböző fajok jellemzőiről beszélgettünk.

 

 

A Föld Napja program folytatásaként a gyerekek készítettek méhek számára „darázs garázst/méh hotelt” az oktató központ munkatársai irányításával, melyet a Kerecsendi Lakásotthon gyermekei vihettek haza a lakásotthonukba, mert Ők voltak az építésben a legszorgosabbak.

 

 

A gyerekek sokat kérdezhettek, kérdeztek is - értékes tudásra tettek szert.

 

Élmény dús, vidám, különleges napunk volt!

 

 

Istványiné Perge Gabriella

gyermekotthon vezető

 


MAGYISZ