Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Befogadlak - Családi Nap


 

A „ BEFOGADLAK” program , és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Ünnep a nevelőszülőkért elnevezéssel szervezett egész napos, élményekben gazdag családi napot május 19-én, a Duna part egyik legszebb helyszínén.

 

Leírás: C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\B5228Y2A\34e951b5406f62e16fd8e9d60b3713653fe22276.jpg

 

Gyermekprogramokkal, és élő koncertekkel várták az érdeklődőket a nevelőszülői hivatást népszerűsítő és a gyerekvédelem fontosságát hangsúlyozó rendezvényre a 2014 augusztusában átadásra került, gyönyörűen felújított Várkert Bazárban. A Budai Vár lábánál elhelyezkedő, nagyon szépen kivitelezett sétáló utcából - ahol üzletek, vendéglátóhelyek várják a járókelőket -, lehetőség nyílik felsétálni, vagy akár lifttel, mozgólépcsővel feljutni a várfalra, ahonnan lenyűgöző a kilátás Budapestre és a Dunára.

 

Leírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8818.JPG

 

Az esemény keretein belül, az országban működő - különböző fenntartású - nevelőszülői hálózatok lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák tevékenységüket, népszerűsítsék hálózatukat. A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatot öt szakember, egy nevelőszülő, és két nevelt gyermek képviselte a rendezvényen.

Leírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8750.JPGLeírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8731.JPG

 

A színvonalas eseményt Miklósa Erika és Harsányi Levente koordinálta. A programok az Ybl Miklós szobornál felállított színpadon voltak láthatóak.

A találkozó első fellépője a Kolompos Együttes volt, őket követte a Lehetetlen Nincs Rajz - és Kisfilm Pályázat budapesti díjátadója, majd Oláh Gergő koncertjét élvezhették a megjelentek. A fellépők előadásai között a műsorvezető páros nevelőszülőkkel beszélgetett hivatásuk kihívásairól, nehézségeiről, és szépségeiről.

A jelenlévők a színpadon láthatták és hallhatták Janicsák Vecát, Szolnoki Péter és a Bon Bon együttes koncertjét, Kollányi Zsuzsit, Palya Beát. A rendezvény méltó zárásáról a Csík Zenekar felemelő előadása gondoskodott.

Sor került a „Lehetetlen Nincs” rajzpályázat országos díjainak átadására, majd ezt követően bemutatták a Befogadlak program hivatalos dalát, amelyet Oláh Gergő , Kollányi Zsuzsi, Szolnoki Péter és Janicsák Veca, a gyermekvédelemben élő fiatalokkal közösen adott elő.

 

Leírás: C:\Users\User\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\befogadlak_klip_1-768x510.jpg

 

A színpadi műsor mellett, a kicsik és nagyok szórakoztatására számtalan lehetőség kínálkozott. A vásári forgatagban megtalálható volt a kézműves termékek kiállítása, a Magyar Ízek Utcája, valamint vándormuzsikusok, gólyalábasok, zsonglőrök, közlekedésbiztonsági játék, arcfestés, rajzolás, színezés, kézműveskedés, rajzfilmvetítés a Várkert Bazár Multi termében.

Leírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8740.JPGLeírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8792.JPG

 

Leírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8765.JPGLeírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8794.JPG

 

Leírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8846.JPGLeírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8769.JPGLeírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8779.JPG

 

A rendezvény méltó lezárása volt a 19 megyében megrendezett figyelemfelhívásnak, nevelőszülői toborzásnak, melynek hozadéka a szakma népszerűsítése, a család szükségességére fókuszálás és a gyermekközösség kohéziójának növelése.

 

Leírás: D:\A NEVELŐSZÜLŐI CSOPORT\FOTÓK\Befogadlak Várkert Bazár\Befogadlak\IMG_8807.JPG


MAGYISZ