Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Integrált Gyermeknapi Majális


Integrált gyermeknapi majális

 

Az Eszterházy Károly Egyetem Pedagógia Karának Gyógypedagógia Tanszéke integrált gyermeknapi majálist szervezett általános iskolás gyermekek számára 2019. május 27-én az Agria TISZK épületében. Intézményünket a Nevelőszülői Hálózat kilenc kiskorúja kísérőikkel, és a Pétervásárai Gyermekotthon Istenmezejei Lakásotthonának 11 gyermeke képviselte. Meghívásuknak örömmel tettünk eleget, az Istenmezejei Lakásotthon táncos lábú lakói egy fergeteges Moldáv tánccal is készültek az érdeklődő közönségnek.

 

 

 

 

Az események koordinálásáért Révainé Valkó Renáta volt a felelős, aki kedves konferálásával tartotta fenn a gyermekek érdeklődését a műsorszámok között. A vendéglátók, Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona - az EKE rektor helyettese -, majd Dr. Mogyorósi Zsolt dékán helyettes üdvözlő szavai nyitották meg a rendezvényt, méltatva a gyermekkor szépségeit, és remélve, hogy még sok ehhez hasonló közös programban lehet részünk. A műsorfolyamban tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal élő, illetve egészséges gyerekek mutatták be zenés, táncos, énekes produkcióikat.

 

 

A tapsvihar elülte után rendőrök és kataszrófavédők kisebb oktatásban részesítették a jelenlévőket. A Heves Megyei Rendőr – Főkapitányság iskolarendőrei Robot Robi segítségével a közlekedés szabályairól tartottak interaktív foglalkozást, mely után a robot mozdulatait követve táncoltak, tornáztak a gyermekek. Körbetekintve a nézők között, rengeteg gyermek arcára varázsolt ezzel mosolyt, azonnal belopta magát a szívükbe.

 

 

Ezt követően a gyermekek asztalokhoz települt manuális foglalkozásokon vehettek részt a gyógypedagógus és közösségszervezés hallgatók segítségével: ragaszthattak, fűzhettek, festhettek, puzzle kocka segítségével gyakorolhatták analizáló, szintetizáló, logikai képességüket.

 

 

 

Egy újabb asztalnál az EKE leendő pedagógusai arcfestéssel varázsolták el a kisebb és nagyobb érdeklődőket. Népszerű volt a gyerekek körében a különféle tetoválás is. Büszkén mutatták meg egymásnak és felnőtt kísérőiknek a kezükre kapott alkotásokat.

 

 

Az épületben megtartott foglalkozásokon túl a szabadban is volt látnivaló. A tűzoltóság rendelkezésre bocsájtott egy autót, melybe minden érdeklődő gyermek beülhetett és a szakemberek segítségével elmerülhetett ebben a hivatásban.

 

 

A jelen lévő gyermekek és felnőtt kísérőik egy átgondolt és alaposan előkészített élményt nyújtó napon élvezhették egymás társaságát, értő és odafigyelő foglalkozásvezetők felügyelete mellett. A gyermekek az alkotásaikkal és élményeikkel gazdagodva mesélhetnek majd az otthonmaradóknak erről a csodás napról.

A rendezvény elérte kitűzött célját, hiszen lehetőséget biztosított az integráció megvalósulására. Sajátos nevelési igényű és tipikus fejlődésű gyermekek közös, örömteli tevékenységeit, játékát szemlélhették a szakemberek, hallgatók, kísérők egyaránt.

 

 

 


MAGYISZ