Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Tatai sport táborA Pétervásárai Gyermekotthon pályázatának keretén belül lehetőség nyílt arra, hogy 2019. 07. 22-26-ig 17 gyermek és 2 kísérő részt vegyen az Öreg-tó partján elterülő sporttábor programjain.

 

 

 

A festői táj ölelésében elhelyezkedő táborban, a tervek szerint gyermekeink forgó színpad szerű helyszínváltás formájában mozgásos feladatokban teljesítenek majd ki-ki magához mérten.

 

A lehetőségek között szerepelt a futball, a röplabda, számháború, a frizbi dobálás, tollasozás, valamint a második naptól a ping-pongozás is. Egy alkalommal sorversenyt is szerveztek az animátorok.

A retro sporttábor hangulathoz az is remekül illett, hogy a reggelt, közös tornával kezdték a gyermekek, amit hangszóróból zengő ébresztő után végeztek egységesen.

 

 

Miután ezeket a programokat tetszés szerint a gyermekeink lelátogatták, ki kellett találnunk, mivel tölthetnénk el együtt hasznosan a vacsoráig fennmaradó időt.

Volt, amikor szóláncot, memória láncot játszottunk, volt, hogy barkochbáztunk, viccet meséltünk, volt, amikor sétáltunk a városban, de a legjobban várt program mégis a fürdőzés volt.

Több délutánt is eltöltöttünk így.

 

 

A gyermekeink nagyon értékelték a bevásárló körutainkat is, mindent meg szerettek volna venni, és minden pénzüket elkölteni már az első napon. Ezért felügyeltük és magyaráztuk az okos pénzhasználatot.

 

Sétáink során sokat beszélgettünk, sorozatosan érkeztek a kérdések. Még meg sem válaszoltuk az elsőt, száguldott a többi. Sok hasznos információt tanultak meg tapasztalati úton, mely így jobban és mélyebben rögzült.

 

 

A sok információ mellett alkalmuk nyílt a helyes szociális viselkedés szabályainak megismerésére az iskolán kívül.

 

Szabadidejükben ismerkedhettek a tábor többi lakójával, ami eleinte óvatos kisléptékű volt, majd zökkenőmentesen alakultak a kapcsolatok.

 

Az utolsó esténken tóparti naplemente megtekintésével búcsúztunk a tábortól, a táborozástól, a gyönyörű tóparti sétányon, s mikor a szobájukban készültek lefekvéshez, már a következő táborozást szervezték ide, ugyanazokkal a résztvevőkkel.

 

 

 

Kelt: Eger, 2019. 07. 27.

 

Bukta Marianna

nevelőszülői tanácsadó

MAGYISZ