Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Nicholas James Vujicic előadás


 

NICHOLAS JAMES VUJICIC ELŐADÁS

a Papp László Sportarénában 2019.október 25-én

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nem Adom Fel Alapítvány közös szervezése révén Budapestre a Papp László Sportarénába 2019. október 25. napon a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fészek Gyermekotthonából 4 gyermek és 1 kísérő látogathatott el a Nicholas James Vujicic diák előadására.

Papp Szabolcs a Nem Adom Fel Alapítvány szóvivője majd László Viktor köszöntötte az 10600 fiatalt, a jövő nemzedék képviselőit Jeremiás próféta idézetével „Reményteljes jövőt készítek nektek” . Az előadás lehetőséget kínált arra, hogy ebbe a tervbe bepillanthassunk Nicholas James Vujicic személyén keresztül. Ő arra buzdít, hogy ne adjuk fel, és Istennél keressük a válaszokat életünk kérdéseire.

A Nem Adom Fel együttes tagjai zenéjükben a mondanivalót a jelenlévő korosztályhoz igazította. Ezt követően Csiszér László és barátai gondoskodtak a megfelelő hangulat biztosításáról.

 

A minikoncertek után Soltész Miklós államtitkár rövid köszöntő beszédében Nick Vujicic kivételes karakterét mutatta be.

Nicholas James Vujicic személyesen elmondta a résztvevőknek, hogy gyerekként azt hitte, soha nem lesz barátnője, gyermeke. Ma pedig majdnem nyolc éve házas és négy gyermeke van. A kezüket ugyan nem tudja megfogni, a szívüket azonban igen és ez a lényeg. Sokat csúfolták a külseje miatt, ezért sokan lemaradtak barátságáról. Ő nem mások testét, hanem a tekintetét figyeli. Aki vagy, fontosabb annál, hogy milyen a külsőd, és mi a munkád.

A résztvevő diákoknak közvetítette, hogy: Ne ess kétségbe! Ne a tükörnek higgy! Úgy, ahogy vagy, gyönyörű vagy! Csoda lehetsz mások számára! Rajtad keresztül változás jöhet a világba. Három dolgot jegyezz meg! Légy hálás azért, amid van. Amit vetsz, azt aratod majd! A múltunk nem befolyásolja a jövőnket. Mi a célod, az álmod? Találd ki, és összpontosíts rá! Soha ne feledkezz meg a nálad szegényebbekről, nehezebb helyzetben levőkről. Mindig mondhatsz valakinek egy-két bátorító szót, vagy megvédhetsz valakit az iskolai szekálástól.

A Nicholas James Vujicic által közvetített pozitív gondolatokkal, életérzésekkel feltöltődve érkeztünk vissza a fantasztikus élményekben gazdag rendezvényről.

 

Lőrinci, 2019. október 26.

 

Nyesőné Maksa Erika

gyermekotthon vezető

 


MAGYISZ