Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Gattyán Alapítvány Nyári Tábora


„SUMMER CAMP 2020”

 

 

2020 július 30. és augusztus 01. között a Gattyán Alapítvány Nyári Tábort szervezett 12- 18 éves gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyermekek részére. A rendezvény a Főváros „felett” festői környezetben a Normafa Hotelben került megrendezésre. A Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat 30 fővel (25 lakásotthonban élő gyermek és 5 felnőtt) vehetett részt a rendezvényen.

Az esemény célja az ebbe a korosztályba tartozó gyerekek felkarolása és segítése a jövőbeni terveikkel, elképzelésikkel kapcsolatban.

 

Az első nap, a szállás elfoglalása után, egymás megismerésével, a hotel felfedezésével, csapatépítéssel telt, különböző játékos feladatokon keresztül. A gyerekek számára a nap legélvezetesebb része a „medencézés” volt, ahol, a fürdőzésen, vízi játékokon kívül, „palacsinta sarokkal” kedveskedtek számukra a tábor szervezői. Este gitározás, közös éneklés, tánc zárta a napot, aminek célja a csapat összekovácsolása volt.

 

 

A második nap, egy közös reggeli zumbázással indult.

 

 

Ezt követően „Értékárverésen” a gyerekek a számukra fontosnak tartott dolgokra licitálhattak.

 

A nap folyamán, akinek kedve volt a „zsibvásáron”, különböző helyszíneken, kézműves technikákat sajátíthatott el. Igazán szép dolgok készültek!

 

Mindemellett, számtalan program közül választhattak még a nap folyamán a gyerekek.

Lehetőség volt kipróbálni a teqball asztalt, tiktok táncot tanulhattak, karaokézhattak, különböző tánc stílusokat próbálhattak ki. Természetesen a nap „fénypontja” a gyerekek számára délutáni fürdőzés volt, melyet csapatépítő játékok követtek.

 

Az élménydús napot élőzenés tánccal és énekléssel zárta a csapat. A hangulat fergeteges volt.

 

Ezalatt a három, színes programokkal, játékokkal kitöltött nap alatt a gyerekek betekintést nyerhettek egy számukra eddig ismeretlen új világba. Számtalan új élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak, például sokan itt találkoztak először a vegán ételek ízvilágával is.

 

A programok megmutatták nekik, hogy a jövőjükkel kapcsolatban semmi sem lehetetlen, csak akarnia kell és minden tőle telhetőt meg kell tenniük az álmaik, céljaik elérésének érdekében.

A különböző programok felejthetetlen élményt nyújtottak minden résztvevő gyermek számára. A tábor végén feltöltődve, sok új tapasztalatot szerezve tértek haza.

Reméljük jövőre is megrendezésre kerül a rendezvény, hogy minél több gyermek részesüljön ilyen és hasonló élményekben.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

 

Sassné Maksi Krisztina

lakásotthon vezető

 

MAGYISZ