Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Nyárindító Mónosbélben 

Nyárindító Mónosbélben 2020

 

A Mónosbéli gyermekotthon 2020 évben a koronavírus járvány miatt nyárköszöntő juniális rendezvényét nem tudta megtartani. A bezártság, a szigorú megszorítások az otthon lakóit is szigorú szabályok betartására kötelezte. A gyermeknapot ugyan minden csoport külön-külön megünnepelte, de a fertőzésveszély csökkenésével, a látogatási és intézmény elhagyási tilalom feloldásával intézményünkben, a gyermekek és a dolgozók körében is felmerült az igény, egy közösségi élményt nyújtó rendezvény megtartására.

2020.06.26. napján a nyári szünet kezdetét egy feledhetetlen nappal indítottuk, ahol minden gyermek részese volt az eseményeknek. Az intézményben lakó gyermekek, korcsoportonként különböző jellegű tevékenységeken vehettek részt, az önfeledt, közös szórakozás és móka jegyében.

Az egész napos rendezvény a fiúk teqball bajnokságával indult, ahol 7 fő vett részt különböző korcsoportonként. A résztvevő fiúk rendszeresen fociznak a bélapátfalvai csapatban, ezúttal labdakezelési techikákban mérték össze tudásukat. A fiúk lelkesen készültek és gyakoroltak a háziversenyre, ahol a legjobb formájukat csillogtathatták meg.

 

Míg a nagyfiúk fociztak a 14 év alatti gyermekek, 2 csoportra bontva mozgásos, ügyességi sorversenyen vettek részt, melynek technikai lebonyolításában idősebb társaik segédkeztek. A résztvevők sajátosságait és a garantált sikerélményt figyelembe véve, igyekeztünk egyszerűen megérthető és kivitelezhető feladatokat találni. A sorverseny próbái közül az utolsó, a népszerű kötélhúzás volt. Kicsik után következett az idősebbek, ami szintén 2 csoportban zajlott. Azok a fiatalok, akik éppen egyik feladatban sem vettek részt pingpongoztak .

 

Az ebéd szabad tűzőn főtt bográcsgulyás volt, amit minden gyerek jóízűen elfogyasztott.

 

Ebéd után csoportos táncos- énekes produkciókkal folytatódott program. Volt cigány- és modern tánccsoport, szóló énekes és duett. Ezekre a produkciókra már napokkal korábban kezdtek készülni a gyerekek, zene választás, koreográfia tanulás, ének gyakorlás, mind komoly felkészülést igényelt.

 

A nap az eredményhirdetésekkel, jutalomosztással zárult, ahol a részvételért mindenki kapott ajándékot, a program közös pizzázással ért véget.

 

A nap végére mindenki kellemesen elfáradt, vidám arccal, ért véget a nap, mert mindenki nyertes volt, hisz mindannyian részesei voltunk a rendezvénynek.

 

Mónosbél, 2020. 07. 01.

 

 


MAGYISZ