Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Egerbaktai LakásotthonEgerbaktai Lakásotthon
3321 Egerbakta, Szalóki u. 15.
Tel.: 06-36/465-039
E-mail: egerbakta@hmgykotthon.hu
Férőhelyek száma: 12
Lakásotthon-vezető: Kiss Borbála

Mobil: 0670-684-5835


A lakásotthon a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Lőrinci Gyermekotthonához tartozik. Egertől 10 km-re egy hegyi faluban található. Egerbaktán, a település középpontjában, egy csendes kis zsákutcában. 2002-ben a csoportunk utolsóként költözött ki a "Gyermekvárosból" és kezdte meg a gyermekek családias, lakásotthonban történő nevelését.

Jó állapotú, összkomfortos családi házban lakunk, melyben négy gyermekszoba, egy nappali, nevelői szoba, konyha, kamra, zuhanyzó és fürdőszoba található. Lakásotthonunk 12 gyermek részére biztosít teljes körű ellátást.

Gyermekeink a helyi zenei általános iskolában végzik tanulmányaikat. Furulyázni, énekelni nagyon szeretnek, kitűnően szerepelnek az iskola kórusában. Délutánonként a házi feladat elvégzése és a tanulás után színes szabadidős programjaink vannak. Sokat járunk túrázni a közeli hegyekben, kirándulunk a régi bányatóhoz, ahol a fiúk szívesen horgásznak. Saját számítógépünk van, melyen gyermekeink fejleszthetik számítógépes ismereteiket. Minden vasárnap felnőtt kísérettel templomba járunk. A fiúk hétvégén a falu sportegyesületében fociznak.

Otthonunkból könnyen megközelíthetőek a közintézmények, iskola, óvoda, orvosi rendelő, de az Egerben tanuló gyermekeink számára sem jelent problémát a távolság.

A házunkat két kert övezi, melyekben növényeket gondozunk. Közösen veszünk részt a zöldségek, gyümölcsök termesztésében, gyümölcsfáink ápolásában.

A település lakóival hamar sikerült jó kapcsolatot kialakítanunk, szívesen veszünk részt a falu közösségi és kulturális életében, rendezvényeiken, falunapokon. A megrendezésre kerülő versenyeken rendszeresen képviseltetjük magunkat. A 2004 óta a falunapon is aktívan részt veszünk, ahol a főzőverseny különdíjasai is voltunk már.

MAGYISZ