Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Egerszalóki LakásotthonEgerszalóki Lakásotthon
3394 Egerszalók, Kossuth u. 103.
tel.: 06-36-474-410
E-mail: egerszalok@hmgykotthon.hu
Férőhelyek száma: 8
Lakásotthon-vezető: Palotainé Pogonyi Ágnes


Lakásotthonunk a megyeszékhelytől 7 km-re lévő, 1900 lelket számláló, dinamikusan fejlődő községben Egerszalókon található.


A 8 fős 0-24 éves korú gyermekek elhelyezésére alkalmas csoportunkkal 1998. februárban költöztünk ki a Gyermekvárosból


Lakásotthonunkban három gyermekszoba, nappali, nevelői, konyha, kamra és két fürdőszoba biztosítja a gyermekek teljes körű ellátását. Elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy otthonunk belső felszereltsége funkcionálisan és esztétikailag is kifogástalan.


A nemzetközileg ismert történelmi város, Eger közelsége kedvező lehetőségeket nyújt az iskoláztatáshoz és a szabadidős programok szervezéséhez. Gyermekeink Egerben tanulnak. Iskolába való bejáratásuk nem okoz különösebb problémát, hiszen kicsi a távolság.


Az általános iskolában lehetőség adódik zenei képzésre is, így gyermekeink furulya-oktatásban részesülnek.

A tanulás utáni és hétvégi szabadidőben a gyerekek többnyire tévét néznek, rádiót hallgatnak, a számítógéppel ismerkednek, rajzolnak, díszítik otthonunkat, de hétvégeken gyakran szervezünk kirándulásokat az ország más tájaira, ellátogatunk az Egerben adódó szabadidős programokra. Szívesen veszünk részt a településen szervezett játszóházakon, ahonnan színes élményekkel térünk haza.


Évente szervezünk csereüdülést az ország különböző részein lévő gyermekotthonokkal Pécs, Gyula, Kőszeg, Budapest, Velence), akik szívesen jönnek hozzánk pihenni. Még stuttgarti gyermekek is voltak nálunk, akik szintén nagyon jól érezték magukat otthonunkban.

MAGYISZ