Bankszámla számunk: 10035003-00312600-00000000 Adószámunk: 15761859-2-10

Kerecsendi LakásotthonKerecsendi Lakásotthon
3396 Kerecsend, Gárdonyi u. 48.
Tel.: 06-36-450-433
E-mail: kerecsend@hmgykotthon.hu
Férőhelyek száma: 12
Lakásotthon-vezető: Bodnár Péter

Mobil: 0670/682-9179


A lakásotthon a Heves Megyei Gyermekvédelmi Központ Lőrinci Gyermekotthonához tartozik. A 3-as főút és a 25-ös számú út kereszteződésénél, Egertől 15 km-re délre fekszik a község központjában. A zöldövezetben, családi házakkal körülvett lakásotthonban három gyermekszoba egy nevelői szoba, étkező, raktár, konyha és két fürdőszoba van. A nagy nappaliban rossz idő esetén lehetőség van a szabad játékra, beszélgetésre, TV nézésre. Az itt elhelyezett számítógépen mindenki szívesen játszik szabadidejében, de természetesen azért tanulunk is rajta. Az internet nagy segítséget nyújt mindkettőben. Délutánonként és hétvégéken jöhetnek hozzánk a barátok, iskolatársak, ilyenkor a nagy udvar gyerekzsivajtól hangos.

A lakásotthonunk 12 fő számára jelent otthont nyújtó ellátást, akiknek 6 felnőtt teremt meleg, elfogadó légkört, hogy pótolják az otthon, a család hiányát. A mi lakásotthonunk abban különbözik a többitől, hogy főként testvérek vannak együtt elhelyezve. A település lakossága nagyon barátságos, hamar befogadtak bennünket. A közös programokon rendszeresen részt veszünk. Nemcsak sportélet zajlik nálunk, a helyi iskolában lehetőség van zenei ismeretek elsajátítására, szolfézs és furulyatanulásra.

A település Egerhez való közelsége biztosítja, hogy a városi rendezvényeken is részt vegyünk. Gyakran megyünk moziba, nyáron a várjátékokat tekintjük meg. Az idei évben bérletünkkel minden hónapban színházba megyünk. Az iskolai szünetekben kirándulásokat szervezünk, hogy megismerhessük Magyarország nevezetességeit.

A lakásotthonból már kikerült, "felnőtt" fiatalok közül sokan visszajárnak hozzánk, beszámolnak életük alakulásáról, tanulságként szolgálva a még itt nevelkedőknek.

MAGYISZ